Innovációs díjak, elismerések

Greenovációs Nagydíj - 2015

Miskolc város pályázata nyerte el a Greenovációs Nagydíjat az egyedülálló innovatív megoldásokat tartalmazó geotermikus távfűtési projekttel 2015-ben.

GeoPower Market Díj - 2013

A miskolci geotermikus projekt – aminek köszönhetően a teljes avasi és belvárosi városrészek zöld távhővel üzemelnek – 2013-ban elnyerte a GeoPower Market „2013 legjobb fűtési projektje” címet.

Innovációs Nagydíj, Kiemelt Elismerés - 2011

A „Biogáz távhőcélú hasznosítása” projektért odaítélt Innovációs Nagydíj elismerést a MIHŐ Kft. 2011-ben vette át a Parlamentben. Az elbírálás során a többlet eredményt, a többlet árbevételt, a műszaki és gazdasági előnyök mellett az innováció eredetiségét, újszerűségét, illetve társadalmi hasznosságát értékelték.

Innovációs Műhely Oklevél - 2007

A díjjal a MIHŐ Kft. műszaki-fejlesztési, beruházási, és innovációs tevékenységét értékelte, illetve ismerte el a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt.

A minőség díjai

Távhő Ökocímke

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége által alapított, a környezetbarát hőtermelést igazoló, megújuló, környezetbarát energiaforrások példamutató használatáért a Távhő Ökocímkét 2017. november 14-én Budapesten, a XVII. Távhőszolgáltatási Szakmai Napok keretében Szabó Zsolt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára adta át a MIHŐ Kft.-nek.

Távhő Ökocímke

Magyar Minőség Háza Díj - 2010

A Magyar Minőség Háza Díjat a MIHŐ Kft. 2010-ben az országban egyedülálló, biogázra alapozott távhő célú kapcsolt hő- és villamosenergia-termeléssel összefüggésben nyerte el. Az elismeréssel a hazai, kiemelkedő minőségű termékek és szolgáltatások népszerűsítését, a fogyasztók tájékoztatása érdekében kifejtett tevékenységet díjazták.

Nemzeti Minőségi Díj - 2009

A Nemzeti Minőségi Díj a teljes körű minőségirányítás bevezetésében kiváló eredményeket elért szervezetek elismerését szolgálja. Az Európai Minőségi Díjjal az egész szervezet tevékenységének és működésének kiválóságát díjazták 2009-ben. Az elismerést a Parlament Felsőházi termében adták át.

Nemzeti Minőségi Díj kisplasztika

Észak-magyarországi Regionális Minőségi Díj Szolgáltatói kategória - 2006

Az Iparkamarák által meghirdetett pályázaton a MIHŐ Kft. 2006-ban elnyerte a Regionális Minőségi Díj – Szolgáltatói kategória Nagydíját, amellyel a társaság egészének tevékenységét és fejlesztéseit értékelték.

Az üzleti élet díjai

Európai Üzleti Díjak a Környezetvédelemért - 2012

A MIHŐ Kft. az „Üzleti Élet a Környezetért” Díj birtokában vett részt a rangos vetélkedőn, ahol angol nyelvű pályázatát a termék – depóniagáz – kategóriában adta be, és nyerte el az európai versenyzőket megillető oklevelet az országzsűritől 2012-ben.

„Üzleti Élet a Környezetért” Díj - 2011

Károly walesi herceg alapította a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) környezetvédelmi díjat, hangsúlyozva a környezetvédelem fontosságát, a fenntartható fejlődés népszerűsítését, a környezettudatos vállalatirányítás elterjedését.

A magyar távhőszolgáltatásért – EZÜST EMLÉKÉREM

A „Magyar Távhőszolgáltatásért” Ezüst Emlékérmet a MaTáSzSz elnöksége adja át. Az emlékéremmel a távhőipari szakemberek aktuális évben folytatott eredményes munkáját ismerjük el.

Kollárné Molnár Ildikó ügyfélszolgálati főelőadó a MIHŐ Kft. ügyfélszolgálatán a fogyasztói elégedettség növelése érdekében végzett több évtizedes magas színvonalú munkájáért kitüntetésben részesült 2020-ban.

Szilágyi Tibor karbantartási főgépész a távhőszakmában a karbantartási feladatok ellátása és az üzemzavar-elhárítás területén végzett csaknem negyven éves magas színvonalú munkásságának elismeréseként kitüntetést kapott 2019-ben.

Kovács Tamás szolgáltatási igazgató elsősorban a beruházások szakterületén végzett kimagasló munkája elismeréseként vehette át a díjat 2018-ban.

Fignár Zoltán hőszolgáltatási üzemvezetőnek a műszaki területen végzett, országosan is követendő, példaértékű, több évtizedes kimagasló munkavégzését ismerték el a díjjal 2014-ben.

Móricz József stratégiai igazgató a MIHŐ Kft. megalapozott stratégiai munkájának, ezen belül is az energetika területén kiemelkedően magas színvonalú eredményes, hatékony munkavégzésének elismeréseként kapott kitüntetést 2012-ben.

Tanka Sándor műszaki igazgatóhelyettes a MIHŐ Kft. műszaki fejlesztési eredményeiben végzett szakmai munkájának elismeréseként kapta meg a díjat 2008-ban.

Dr. Büki Gergely a távhő ígérete elismerés

A Dr. Büki Gergely Díjat a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége 2017-ben alapította a 35 éven aluli fiatal, a távhőszolgáltatásban dolgozó szakemberek elismeréseként. Az elismerést Szász Judit minőség- és környezetirányítási előadónak ítélték oda 2018-ban.

Knuth Károly szakmai díj

A Knuth Károly szakmai díjat a MaTáSzSz Elnöksége ítéli oda évente a magyar távhőszakma kiemelkedő személyiségeinek, életútjuk és szakmai tevékenységük elismeréséül, egyfajta életműdíjként.

Fignár Zoltán üzemvezető szakmai, valamint a vevők, a dolgozók és a partnerek elégedettségéért végzett kiemelkedő munkájáért kapott kitüntetést 2017-ben.

Tanka Sándor szolgáltatási igazgató a távhőszolgáltatás innovációs megoldásaiban nyújtott kiemelkedő teljesítménytért magas színvonalú, példaértékű tevékenységéért kapott kitüntetést 2013-ban.

Balogh Árpád ügyvezető igazgató az energiagazdálkodás és környezetvédelem terén végzett magas színvonalú, több évtizedes szakmai munkája elismeréseként kapott kitüntetést 2004-ben.

Prometheus díj

A PROMETHEUS Díjat a villamos energia-, gáz- és olajipar, a bányászat és atomenergia, valamint a hőszolgáltatás biztonsága, szabályozása, fejlesztése és üzemeltetése érdekében végzett kimagasló teljesítményért ítélték oda Tanka Sándor nyugalmazott szolgáltatási igazgatónak 2018-ban.