A MIHŐ Kft. a Miskolc Holding Zrt. vállalatcsoport egyik meghatározó tagjaként nyújt Miskolcon megújuló energiatermelésre alapozott, ügyfélközpontú távhő szolgáltatást.

Amíg 2010-ben 100%-ban tisztán fosszilis energiahordozó (földgáz) alapon került megtermelésre minden hőigény, mára már Miskolcon 10 egymástól független hőkörzetben, három különböző fajta primerenergia hordozón alapuló energiaellátás szolgáltatja a távhőenergiát a fogyasztók részére. 

Miskolc hasznosítja a

  •  2300 méter mélységből kitermelt geotermikus energiát,
  •  faapríték alapú biomasszából nyert energiát,
  •  földgázból kapcsolt energiatermelésből és kazánokból származó energiát.

 

A megújuló, környezetbarát energiaforrások példamutató használatáért, valamint az így megvalósított alacsony szintű széndioxid-kibocsátásért Távhő Ökocímke védjegyet nyert el a Miskolci Hőszolgáltató Kft.

Miskolc elkötelezett a környezetvédelem területén a megújuló energiaforrások hasznosításában. A MIHŐ Kft. büszke arra, hogy ehhez hatékonyan tud hozzájárulni. A város és a társaság környezettudatos szemléletének elismerése a Távhő Ökocímke, amely a hőszolgáltatás környezeti teljesítményének a tanúsítványa. Az elnyert védjegy azt igazolja, hogy a miskolci távhőrendszer energiahatékony, a megújuló energiafelhasználás és az alacsony szén-dioxid kibocsátás tekintetében pedig kiváló, A+ energiaosztályba sorolható.

Zöld energia tekintetében kiemelkedő az avasi és belvárosi ellátási terület, amely egyben a város két legnagyobb hőkörzete is, ami a 32 ezer miskolci távfűtött lakásból 25 ezer lakást jelent, így jelentős számú ügyfél veheti igénybe a környezetbarát távhő szolgáltatást.

Távhő Ökocímke

Partnerünk

MATÁSzSz