2023. 05. 15., h – 10:27

Miskolcon a 2022-2023-as fűtési idényt összességében enyhe időjárás jellemezte, az átlagos napi külső középhőmérséklet több, mint 2°celsius fokkal haladta meg az elmúlt év átlagát. Az enyhe időjárás és az energiatakarékossági törekvések hatására a lakossági hőfelhasználás körülbelül 8,5 százalékkal csökkent a korábbi időszakhoz képest, ugyanakkor a külön kezelt intézmények és az egyéb felhasználók hőfelhasználása több, mint 32 százalékkal csökkent.

Összességében a MIHŐ által szolgáltatott hőmennyiség valamivel több mint 18 százalékkal csökkent az ezt megelőző fűtési idényhez képest.

A távfűtési időszak hosszát kormányrendelet határozza meg, mely szeptember 15-től május 15-ig tart. Ezt követően a MIHŐ Ügyfeleinek lehetősége van további fűtésszolgáltatást (pótfűtést) igényelni, melyet minden esetben a közös képviselőnek/fűtési megbízottnak kell írásban megrendelnie az alábbi email címen: muszakiugyelet@miho.hu .

A fűtést az egyes lakásokban nem, csupán az egy hőközponti körhöz tartozó összes épületben együttesen lehetséges újraindítani. A fűtésszolgáltatási igényeket a MIHŐ csak a karbantartás függvényében tudja teljesíteni!