2020. 09. 25., p – 10:42

A fűtési idény a jogszabályoknak megfelelően szeptember 15-től május 15-ig tart. A MIHŐ szeptember 15-től a lakóközösségekkel kötött Üzemvitelei Megállapodás alapján automatikusan elindítja a távhőszolgáltatást, ha a napi átlagos külső középhőmérséklet 1 napon keresztül 10 °C fok alatt, vagy 3 egymást követő napon 12 °C fok alatt marad. Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése alapján, a MIHŐ szeptember 27-én (vasárnap) napközben megkezdi a szakaszos fűtésszolgáltatást Miskolcon, így várhatóan az esti órákra melegek lesznek a radiátorok. A szakaszos fűtésindítás azt jelenti, hogy a hőközpontban lévő automatika a külső hőmérséklet függvényében szabályozza a fűtést, éjszaka melegebb, nappal pedig akár teljesen hideg is lehet a radiátor, az időjárástól függően. Ez egy modern és a fogyasztók számára költségtakarékos megoldás.
A lakóközösségek eltérhetnek az automatikus fűtésindítástól, ha az egy hőközponthoz tartozó összes társasházközösség írásban, a fűtési megbízottakon vagy a közös képviselőn keresztül jelzi ezt a MIHŐ Kft. felé.
A kérelmet minden esetben a MIHŐ Kft. Műszaki ügyeletére kell eljuttatni, melynek elérhetőségei az alábbiak:

Javasoljuk, hogy a fűtésindítás idején a  - fogyasztói rendszer légtelenítése érdekében - a radiátorokszelepeket állítsák a legmagasabb értékre, majd a fűtés beindulást követő napokban szabályozzák a  kívánt értékre a hőfokot.