2020. 05. 07., cs – 11:39

A fűtési idény a jelenlegi jogszabályok szerint szeptember 15-től május 15-ig tart. Az alacsony külső hőmérséklet miatt az elmúlt napokban a MIHŐ Kft. visszaindította a fűtést. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban az alacsonyabb és magasabb hőmérsékletek váltakozása várható, ezért a MIHŐ Kft. szakaszosan fűt.

Az előző éveknek megfelelően a MIHŐ Kft. a lakóközösségekkel kötött megállapodás szerint biztosítja a fűtést, ha a napi középhőmérséklet előreláthatólag három egymást követő napon 12 Celsius fok alá esik, vagy egy napon át nem emelkedik 10 Celsius fok felé.

A szakaszos fűtés azt jelenti, hogy hideg időben a radiátor felmelegszik, a napközbeni magasabb külső hőmérséklet idején pedig a radiátorok visszahűlnek, akár hidegek is lehetnek.

A társasházak fűtési megbízottjai vagy közös képviselői továbbra is eltérhetnek az Üzemi Megállapodás alapján a MIHŐ által alkalmazott fűtési menetrendtől, amennyiben írásbeli kérelemmel fordulnak a MIHŐ műszaki ügyeletéhez.