2023. 02. 07., k – 15:26

A MIHŐ Kft. rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyermekek számára. Az energia, az ellátásbiztonság, a tudatos energiafogyasztás a mindennapi életünk fontos témája. Az energia árak növekedése miatt nem is kérdés, hogy az egész családnak ki kell vennie a részét a tudatos használatból és ebbe a gyerekek is beletartoznak. Az Energiatakarékossági világnaphoz kapcsolódóan a MIHŐ Kft. rajzpályázatot hírdet, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy egy kis odafigyeléssel sok energiát, ezáltal pénzt spórolhatunk meg. Ráadásul ha tudatosabban, takarékosabban bánunk az energiával a környezetünket is óvjuk.

Ki gondolná, hogy a korszerű távfűtésnek mennyire fontos szerepe van a levegő tisztaságának megőrzésében, az energiatakarékosságban! A miskolci távfűtés geotermiával (földhő), biomasszával (faapríték), földgáz elégetésével működik, melyek kevesebb szennyezőanyagot bocsátanak ki, mint az egyéb fűtési rendszerek.

Rajzold le, formáld színes képpé a korszerű városról vagy az energiatakarékos otthonról való elképzeléseidet, alkosd újra a várost behálózó vezetékek szövedékét és küldd el nekünk!

A pályázat 2023. február 20. napján 08:00 órától - 2023. március 03. napján 23:59 óráig tart.

A beküldött pályázatok elbírálásában közreműködik Drozsnyik István Kondor Béla-díjas, Gálffy Ignác életmű-díjas, valamint, Magyar Arany Érdemkereszttel kitűntetett képzőművész.

A rajzpályázat első három helyezettje, valamint a legtöbb pályamunkát beküldő iskola Decathlon vásárlási utalványt nyer.