2023. 07. 31., h – 14:44

A Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki kara által szervezett Földtudományi élménytábor résztvevőit láttuk vendégül július 27-én, akik megtekintették a környezetbarát biomassza kazánházunkat, valamint a korszerű távfelügyeleti rendszerünket.

A látogatás első állomása a biomassza alapú fűtőmű volt, ahol egy Binder típusú 3 MW névleges teljesítményű kazán működik, amely biztosítja a Kenderföldi és a Dorottya utcai hőkörzetek megújuló energia alapú távhőszolgáltatását. A látogatás során az érdeklődők betekintést nyerhettek a mintegy 1.200 lakás távhőszolgáltatását biztosító biomassza alapú fűtőmű üzemeltetésébe, megtekintették a biomassza elégetésre alkalmas kazánt, amely a legmodernebb műszaki megoldásokkal rendelkezik: automatikus teljesítmény- és tüzelőanyag-szabályozás, porleválasztó berendezés, 20 méter magas kémény.

Majd ezt követően a MIHŐ Kft. telephelyén található Műszaki ügyeletet tekintették meg az érdeklődő diákok, ahol megismerkedhettek a korszerű távfelügyeleti rendszerünk működésével, ami biztosítja a meghibásodások, üzemzavarok gyors észlelését, megkönnyíti a hibajelenségek behatárolását.

Képek