2022. 12. 09., p – 19:27

A korábbi évek hagyományainak megfelelően, a Miskolci Hőszolgáltató Kft. idén is visszatekintett az eltelt év eredményeire.

A társaság hagyományos évértékelőjét immáron harmadik éve kellett szűk körben megtartani: az elmúlt két évben a koronavírus járvány, idén pedig a gazdasági helyzet okán döntött úgy a MIHŐ, hogy nem rendez nagyobb szabású évzárót.
- Nagyon nehéz évet zárunk, hiszen amellett, hogy kijöttünk a pandémiából, az energiaárak elszabadulása okán a Miskolci Hőszolgáltató is elég nehéz helyzetbe került. Viszonylag eredményes évet tudunk zárni, de aggodalommal tekintünk a következő év elé, hiszen nagy kihívások elé nézünk – fogalmazott a Miskolci Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője a pénteken délelőtt megrendezett évzáró ünnepségen.

Korózs András kitért arra is, hogy a felsorolt eredményeket nem érhették volna el a szakmailag felkészült dolgozók nélkül. A kiemelkedő, gyakran több évtizedes teljesítményt évről-évre a Miskolc Város Távhőszolgáltatásáért Szakmai Díjjal ismeri el a vállalat. Idén ezeket Fekete József kontrolling előadó, Lipták Ferenc fűtőműi operátor és Szilágyi Tibor karbantartási főgépész vehették át. Mellettük ügyvezetői igazgatói dicséretben részesült Kollárné Molnár Ildikó ügyfélszolgálati főelőadó, Orosz Tamás általános ügykezelési főelőadó, Pápay Gyula műszakvezető-helyettes, Stefancsik Ferenc hőközpont gépész, és Tóth Árpád lakatos.


- Úgy gondolom, hogy a kollégák a maguk munkakörében elismertek, de mi is szeretnénk őket elismerni és kérni azt, hogy a továbbiakban is ugyanilyen lendülettel, lelkesedéssel és elhivatottsággal végezzék a munkájukat. Tudjuk, hogy nem könnyű, hiszen társaságunk speciális munkát végez, vannak olyanok, akik gyakorlatilag folyamatos üzemben, napi 24 órában végzik a feladatukat, akár hétvégén és ünnepnap is. Ezt nem lehet elégszer elismerni és megköszönni – hangsúlyozta Korózs András.

- A Miskolci Távhőszolgáltató már több mint negyvenéves vezetékrendszert üzemeltet, ezért számos kihívással nézünk minden évben szembe. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk korszerűsíteni: idén a Rácz Ádám utcán és a Hegyalja utcán cseréltünk vezetéket körülbelül 500 méteres szakaszon. Ez egy nagyságrendileg 200 milliós beruházás volt – ismertette Bernáthné Barczi Judit koordinációs és kommunikációs főmunkatárs. - Egy nagyobb szabású vezetékrekonstrukciót is tervezünk, ehhez azonban pályázati forrásra várunk. Novemberben nyújtottunk be egy pályázati csomagot, amennyiben ezt támogatásra érdemesnek ítélik, akkor egy körülbelül egy kilométeres szakaszt tudunk megújítani az Avason, és négy hőközpontot tudunk korszerűsíteni, távfelügyeletre kötni.

A MIHŐ számos szakmai sikert is magának tudhatott 2022-ben: ügyfélszolgálati csapatuk ismét megnyerte a Mesterfutam – Ügyfélszolgálatok Rangadóját, pályaorientációs bemutatókat tartottak, részt vettek az Erőművek éjszakáján és a Távhőszolgáltatás Napja rendezvény központi helyszíne voltak, idén is szoros kapcsolatot ápoltunk a Mesevár Óvodával. Emellett gazdasági területen is fejlesztett a MIHŐ, elektronikus számlaigazolási rendszert vezettek be, és csatlakoztak az e-bejelentő felülethez, hogy kényelmesebb legyen ügyfeleiknek az ügyintézés.