2023. 07. 13., cs – 14:42

2023. július 17-től (hétfőtől) távfűtési körvezeték építés miatt a Szentgyörgy és Sályi István utcák térségében forgalomkorlátozás várható. A tervek szerint december közepéig tartó munka eredményeként új, korszerű és energiatakarékosabb, előreszigetelt acél csővezeték kerül beépítésre az Avasi lakótelep üzembiztonságának növelése érdekében.

Az avasi lakótelep építésekor annak távhő ellátására 4 sugaras elrendezésű gerincvezetéki ág épült ki. Az 1970-80-as években létesített vezetékhálózaton az elmúlt években több meghibásodás jelentkezett. A meglévő távhővezeték hálózatok szolgáltatás biztonságának növelését a MIHŐ egy három ütemben megvalósuló beruházással, úgynevezett körvezeték kiépítésével kívánja megvalósítani. A vezetékhálózatok összekötésével növelhető a szolgáltatás biztonsága, ugyanis a teljes körvezeték kiépítését követően a hőenergia ellátása két irányból is biztosítottá válik, ennek köszönhetően pedig meghibásodás esetén a jelenleginél kisebb kiterjedésű szakasz kizárásával és megkerülésével biztosítható a terület távhőellátása.

A beruházás első ütemében mintegy 220 méteren előreszigetelt technológiájú vezeték építése valósul meg a Szentgyörgy és Sályi István utcák térségében. Az első ütem beruházási költsége várhatóan 185 millió forint lesz.

Az építés miatt a kivitelezési munkákhoz igazodóan, több ütemben és helyszínen forgalomkorlátozás várható. A munkavégzést követően az érintett területeket lehetőség szerint minél hamarabb helyreállítja a MIHŐ Kft. által megbízott vállalkozó. Elsőként július 17-től a Szentgyörgy és a Sályi István utcák térségében a járdát és zöld területet érintik a munkálatok. A vezeték építés első fázisa a melegvíz ellátást nem akadályozza.

A kivitelezésről és a csőfektetési munkálatokkal kapcsolatos további tudnivalókról a Társaság web és facebook oldalán folyamatosan tájékoztatni fogja az érintetteket.

Képek