2024. 05. 06., h – 10:49

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. május 06-án a MIHŐ Kft. leállította a fűtésszolgáltatást, azonban a vonatkozó jogszabályok értelmében a távhőszolgáltató a fűtési idény végéig, azaz május 15-ig a felhasználók rendelkezésére áll.

A társasházaknak tehát lehetőségük van ettől eltérő időpontban leállíttatni a fűtést, így azokban a lakóépületekben és intézményekben (elsősorban bölcsődékben, óvodákban, idősotthonokban), amelyekben ezt kérik, a MIHŐ továbbra is biztosítja a távfűtést. A fűtés újraindítására lakóépületek esetében akkor kerülhet sor, ha az egy hőközponthoz tartozó összes társasházközösség - a fűtési megbízottakon vagy a közös képviselőn keresztül - együttesen jelzi igényét írásban a muszakiugyelet@miho.hu e-mail címen. Intézmények esetében pedig a fogyasztó képviselőjének írásos jelzésére indulhat újra a szolgáltatás.

A korszerűsített fűtési rendszerrel rendelkező épületben lakók számára javasolt, hogy a nyári időszakban a termosztatikus radiátorszelepeket hagyják teljesen nyitott helyzetben, ezzel az őszi fűtésindításkor tapasztalható számos kellemetlenség (mint pl. a radiátorszelepek letapadása, légtelenítési nehézség, zajpanasz) megelőzhető.