2023. 06. 19., h – 10:56

Költségosztó cégek ügyfélfogadása

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a MIHŐ Kft. idén is lehetőséget biztosít a költségosztást végző cégekkel közvetlen ügyintézésre Ügyfélszolgálati irodánkban, a Szemere utca 5. sz. alatt.

A TECHEM Kft. és az ISTA Kft. az alábbi időpontokban személyesen tájékoztatja a díjfizetőket.

TECHEM Kft. ügyfélfogadás:

  • 2023. július 25. (kedd)                       09:00-15:00 óra között
  • 2023. augusztus 11. (péntek)          08:00-12:00 óra között

ISTA Kft. ügyfélfogadás:

  • 2023. július 28. (péntek)                   08:00-12:00 óra között
  • 2023. augusztus 04. (péntek)         08:00-12:00 óra között

Költségmegosztók, költségmegosztás

A fűtési idény végével megkezdődött a költségmegosztóval felszerelt lakásokban a költségmegosztók leolvasása, ehhez kapcsolódóan a MIHŐ Kft. július hónapban elkészíti az elszámoló számlákat. Mi ilyenkor a teendő?

A költségosztó cég (vállalkozó) feladata:

  • A radiátorokra szerelt műszerek leolvasása a fűtési idény befejezését követően.
  • Költségfelosztás elkészítése a felhasználói közösséggel kötött szerződés alapján.

A közös képviselő (felhasználói közösség) feladata:

  • A költségosztó cég által készített felosztás ellenőrzése, hitelesítése (szerződés szerint).
  • Az elfogadott költségfelosztás eljuttatása Szolgáltatóhoz, aki ezt követően elkészíti a számlákat.

A MIHŐ Kft. (szolgáltató) feladata:

  • A közös képviselő által ellenőrzött és aláírt felosztási dokumentum alapján az idényvégi elszámoló számlák elkészítése és megküldése a díjfizető részére.
  • A fűtési idény elszámolását követően, amennyiben a felhasználó vagy díjfizető folyószámláján 3 000 Ft-ot meghaladó összegű túlfizetés mutatkozik, a felhasználó, vagy a díjfizető eltérő kérésének hiányában, a MIHŐ Kft. intézkedik a – számla fizetési módjának megfelelő – visszautalásról.

Felhívjuk figyelmét, hogy Szolgáltató a díjakat a felhasználói közösség megbízottja, a közös képviselő által jóváhagyott adatok alapján érvényesíti az elszámoló számlában. A megállapított hőfelhasználási arányokon utólag csak számítási hiba esetén, a lakóközösség képviselője módosíthat a távhőszolgáltatóhoz leadott írásos bejelentéssel. A díjmegosztási arányok utólagos módosításáról szóló bejelentésről, a díjmegosztási arányok utólagos módosításáról, annak okáról, tartalmáról és hatásairól a közös képviselő tájékoztatja a felhasználót.

A távhőszolgáltató nem módosíthat a hőfelhasználási arányokon!

Kérjük, hogy minden költségmegosztásos reklamáció esetén keresse közös képviselőjét, illetve a költségosztásra szerződött céget.

Költségosztással kapcsolatos vitás kérdések, panaszok megválaszolása annak a vállalkozónak a feladata, aki a költségosztás elkészítéséért teljes körű felelősséget vállalt a lakó felé.