2023. 03. 07., k – 07:51

A legügyesebb kis művészek

Ki gondolná, hogy a korszerű távfűtésnek mennyire fontos szerepe van a levegő tisztaságának megőrzésében és az energiatakarékosságban? A miskolci távfűtés földhővel (geotermia), faaprítékkal (biomassza) és földgáz elégetésével működik, melyek kevesebb szennyezőanyagot bocsátanak ki, mint az egyéb fűtési rendszerek.

Az Energiatakarékossági világnaphoz kapcsolódóan a MIHŐ Kft. rajzpályázatot hirdetett, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy egy kis odafigyeléssel sok energiát, ezáltal pénzt spórolhatunk meg. Ráadásul ha tudatosabban, takarékosabban bánunk az energiával a környezetünket is óvjuk.

A pályázat március 03. napján zárult. A beküldött pályaművek elbírálásában közreműködött Drozsnyik István Kondor Béla-díjas, Gálffy Ignác életmű-díjas, valamint, Magyar Arany Érdemkereszttel kitűntetett képzőművész.

A nyertesek és a rajzok:

I. helyezett: Huszár Enikő Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola 2.a.


II. helyezett: Putz Levente Dániel Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola 2.a.

II. helyezett: Séra Marcell Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kaffka Margit Tagiskolája 4.o.

III. helyezett: Köteles Olivér Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3.b.

Legtöbb rajzot beküldő osztály: Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3.b.

Küldöndíjasok:

Bereznay Dóra Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola 3.c.

Kiss Barbara Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola 6.b.

Kovács Alexandra Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola 8.a.
 

A felhívásra több mint 40 pályamű érkezett a MIHŐ-höz. A nyertesek már átvették a nyereményüket, továbbá minden résztvevő kapott egy kis meglepetést.

Forrás:minap.hu

2023.03.06