2021. 04. 24., szo – 08:00

A MIHŐ Kft. a Miskolc Holding Zrt. vállalatcsoport egyik meghatározó tagjaként nyújt Miskolcon megújuló energiatermelésre alapozott, ügyfélközpontú távhő szolgáltatást.

2009-ben még 100%-ban tisztán földgáz alapon került megtermelésre minden távhőigény. Mára Miskolcon 10 egymástól független hőkörzetben, négy különböző fajta energiával szolgáltat a MIHŐ az Ügyfelek részére. 

Mivel Magyarország második legnagyobb távhőszolgáltató cégéről beszélünk, kiemelten fontos, hogy 2010 óta a városban a földgázon kívül három különböző megújuló energiaforrás is hasznosításra került, így a fejlesztések a miskolci távhős lakások több mint felét érintik. Az első lépés a környezettudatos energiaellátás felé a depóniagáz felhasználása volt, majd következett a biomassza és ezt követte a legnagyobb, a geotermikus energia projekt.

Depóniagáz:

A megvalósítás óta a Futó utcai hőkörzetben több, mint 56 000 GJ hőenergia előállítását biztosította biogáz forrásból a MIHŐ, mellyel több mint 3 550 tonna CO2 kibocsátással csökkentette a levegő terhelését.

Biomassza:

A megvalósítás óta a Kenderföldi és a Dorottya utcai hőkörzetekben 288 950 GJ hőenergia előállítását biztosította biomassza forrásból a MIHŐ, mellyel 18 210 tonna CO2 kibocsátással csökkentette a levegő terhelését.

Geotermia:

A megvalósítás óta az Avasi és a Belvárosi hőkörzetekben 5 202 480 GJ hőenergia előállítását biztosította geotermikus forrásból a MIHŐ, mellyel 327 930 tonna CO2 kibocsátással csökkentette a levegő terhelését.

Ökocimke:

A megújuló, környezetbarát energiaforrások példamutató használatáért, valamint az így megvalósított alacsony szintű széndioxid-kibocsátásért Távhő Ökocímke védjegyet nyert el 2017-ben a MIHŐ.

Képek