Aprítékból szobameleg: Erőművek Éjszakája a Bioenergy-Miskolc Kft.-nél

2021. 10. 11., h – 10:39

Az ovis csoport után felnőttek, családok érkeztek a Bioenergy-Miskolc Kft. fűtőművébe.

Egy év kihagyás után rendezték meg az Erőművek Éjszakáját. Miskolcon három helyszín - Bioenergy-Miskolc Kft., MVM MIFŰ Miskolci Fűtőerőmű Kft.  és a Kuala Kft. (Pannergy projekt) nyílt meg a látogatók előtt, akik így betekintést nyerhettek a város energiagazdálkodásába.

Délelőtt ovis csoportok látogattak a  Bioenergy-Miskolc Kft. fűtőművébe, délután pedig felnőttek és családok érkeztek ugyanerre a helyszínre.

Bernáthné Barczi Judit, a MIHŐ koordinációs és kommunikációs főmunkatársa elmondta, hogy a programnak, amit egyébként 35 helsznen szerveztek meg országszerte, a célja, hogy a környezetvédelemre és a megújuló energiaforrások fontosságára.

- A három miskolci helyszínen a földgáz alapú hőtermelést, a geotermikus energia szolgáltatást és a faaprítékos tüzelést ismerhetik meg a látogatók. Az utóbbi módon működik a Bioenergy-Miskolc Kft. fűtőműve, ahol most is vagyunk: ez látja el a Kenderföld és a Dorottya utca hőkörzeteket.

Sok érdeklődő jelentkezett a nyílt napra. A Bioenergy telephelyének délutáni bejárására100 regisztrált látogatók vártak. 

- Nagyon örülök, hogy az utca emberének is megnyílnak az erőművek - mondta Nagy Bálint, az egyik résztvevő. - Mivel szakmabeli vagyok, érdekelt, hogy egy biomassza tüzelésú fűtőmű mire képes. Elhoztam a páromat is, hiszen neki nincs lehetősége a hétköznapok során betekinteni az erőművek munkájába.

Forrás: minap.hu : https://minap.hu/cikk/apritekbol-szobameleg-folytatodott-az-eromuvek-ejszakajahttps://minap.hu/cikk/apritekbol-szobameleg-folytatodott-az-eromuvek-ejszakaja