A MIHŐ Kft. Miskolcon mintegy 32 000 lakás és közel 1 000 intézmény távhőellátásáért és használati melegvíz-szolgáltatásáért felelős közszolgáltató.

Két legnagyobb távhőrendszere az avasi- és a belvárosi távhőrendszer, melyek hőigényeinek kielégítését az MVM MIFŰ Kft. fűtőerőműve, 2013. évtől pedig a MIGE Zrt. és a KUALA Kft. geotermikus hőtermelő egységei látják el. Miskolc városában, a 10 további kisebb távhővel ellátott területen a MIHŐ Kft. saját földgáztüzelésű kazánházaiból, valamint a kiliáni városrészben faapríték tüzelésű, a hejőcsabai városrészben pedig biogáz tüzelésű egységeiből elégíti ki a fogyasztói hőigényeket.

A MIHŐ Kft. egyik fontos, alapvető célkitűzése a hatékony energiagazdálkodás, melyhez hozzájárul a távhőrendszer kapacitásának minél nagyobb arányú kihasználtsága.

Ezért a társaság pályázatot nyújtott be

KEOP-5.4.0/12-2013-0019 

„Miskolci távhőszolgáltatás bővítése”

címmel, melyet a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft., mint támogató szervezet 2013. évben befogadott.

A projekt elszámolható összköltsége 279.672.815,- Ft.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által megítélt vissza nem térítendő támogatás összege 139.836.408,- Ft.

A projekt a város déli részén, a Belvárosi körzet szomszédságában elhelyezkedő Semmelweis Kórház és Rendelőintézet, valamint a Szent Ferenc Kórházak távhőrendszerre csatlakoztatására vonatkozik.

A létesítmények hőellátása jelenleg a kórházak területén található földgáztüzelésű kazánházakból biztosított, ami a jövőben teljes mértékben kiváltásra kerül.