A MIHŐ Kft. mintegy 32 000 lakás távhőellátásáért felelős közszolgáltató. Alaptevékenységi körével kapcsolatban elkötelezett a hatékony energia-megtakarítás megvalósítása, a környezetet szennyező, fosszilis energiát igénylő fűtési rendszerek és épületek korszerűsítése iránt.

A Társaság Miskolc, Gagarin utca 52. sz. alatt lévő három emeletes irodaháza 1980-as években, panel elemekből épült. Az épület energetikai tulajdonságai már nem feleltek meg a XXI. század energiahatékonysági követelményeinek.

Ezért a Társaság pályázatot nyújtott be

KEOP-5.3.0/A/09-2009-0031

„A MIHŐ Kft. irodaépületének energetikai korszerűsítése”

címmel, melyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint Támogató szervezet 2009. évben befogadott.

Az épület felújítás teljes költségvetése 49.239.806 forint.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által megítélt vissza nem térítendő támogatás
a felújítás 70 %-a, összege 34.467.864 forint.

A projektben az irodaépület energetikai korszerűsítésének programja valósult meg, mely magában foglalta az irodaépület külső homlokzatának hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, a fűtési rendszer hőközponton belüli korszerűsítését, valamint az időjárás-függő automatikus szabályozási és egyedi mérési lehetőség kialakítását.

Az épület külső homlokzatának hőszigetelése 10 cm vastagságú polisztirol hőszigetelő rendszer alkalmazásával, a külső nyílászárók cseréje pedig, 5 rétegű, fokozott légzárású és hővédelmű műanyag nyílászárók beépítésével valósult meg. Az épület legfelső, zárófödémére 5 cm vastagságú hőszigetelés került.

Az irodaépület hőközponti korszerűsítésével lehetővé vált, hogy a külső hőmérsékletváltozáshoz igazodóan automatikus vezérlés biztosítsa a legoptimálisabb hőfelhasználást. A fejlesztés eredményeként a munkaidőn kívüli időszakokban - költségtakarékos üzemmódban – az épület hőfelhasználása csökkent. Az épület energetikai minősítése a vonatkozó rendelet szerinti „D” besorolásból, energiatakarékos „A” minősítésűre javult.