A távhőszolgáltatás olyan közüzemi szolgáltatás, amely a felhasználóknak távhővezeték-hálózaton keresztül fűtést, illetve használati melegvíz-szolgáltatást biztosít.

A távhőszolgáltató alapvető feladata, hogy a felhasználók elvárásainak, igényeinek megfelelő hőenergiát biztosítsa részükre.

A felhasználók elsősorban a saját igényeik kielégítését biztosító felhasználás tekintetében, míg a szolgáltató a felhasználó számára eljuttatandó hő elosztásának, szállításának, termelésének vonatkozásában érdekelt a hatékonyság növelésében.

A MIHŐ Kft. érdeke, hogy a felhasználói elégedettség növelése mellett, a szolgáltatás rendszerének műszaki minőségét, a szolgáltatás biztonságát folyamatosan javítsa, a felhasználóknak kedvező lehetőséget biztosítson az igényeik kielégítéséhez szükséges energiával való jó gazdálkodásra.

Fentieknek megfelelően a MIHŐ Kft. folyamatosan fejleszti távhőrendszerét.

A kórházi épületek hőellátása jelenleg földgáztüzelésű kazánokkal történik.

A projekt célja a kórházak épületeinek távhőre csatlakoztatásával, az energiaköltségek csökkentése a földgáztüzeléshez képest, az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentése, a nagymértékben megújuló energiát (geotermikus hőt) hasznosító miskolci távhőrendszer kihasználásának fokozása, ezáltal a hatásfok javítása.