Nyári karbantartás, a fűtési időszak után ezekre érdemes odafigyelni

2021. 05. 05., sze – 09:39

Nyári karbantartás:

2021-ben a nyári karbantartási munkálatok miatt az alábbi területen és időpontban a melegvíz-szolgáltatás szünetel:

Avas és Belváros városrészben: 2021. június 22-én 0.00 órától várhatóan 2021. június 25-én 24.00 óráig.

Bulgárföld városrészben: a nyári karbantartás ideje alatt csak rövid idejű szolgáltatási szünet várható, melyről külön tájékoztatjuk az érintett lakókat.

A városrészeket érintő karbantartási időpontokon kívül egyes hőközpontoknál vagy kisebb ellátási területen néhány órás szolgáltatási szünettel járó karbantartás lehetséges, erről szintén külön értesítjük az érintett lakókat.

A távhőszolgáltatási szünet alatt a melegvíz-csapokból hideg víz folyik, amit a melegvízmérő-óra érzékel és mér, ez indokolatlan többletköltséget okozhat. Ennek elkerülése érdekében a MIHŐ Kft. javasolja, hogy a karbantartás ideje alatt a melegvíz-csapokat ne használják.

 

Nyári karbantartással kapcsolatban a lakóközösségnek, illetve a lakás tulajdonosának is van teendője:

 • A termosztatikus radiátorszelepeket a nyári időszakban ütközésig balra kell fordítani, teljesen nyitott 5-ös állásra és javasolt így hagyni a fűtés őszi beindításáig. Ezzel megnövelhetjük a szelep élettartamát, valamint segíthetjük az épület vezetékeinek ürítését, töltését, légtelenítését.
 • Amennyiben a szelepek egész nyáron elzárt állapotban vannak, akkor a nyári meleg hatására letapadhatnak. A feladatát ellátni nem tudó szelepet a szakcégek, szakemberek csak térítés ellenében javítják vagy cserélik.
 • A lakóközösség tulajdonában lévő fűtési rendszerek karbantartását – például radiátorcserét, vagy szelepcserét – május 15 és szeptember 15 között lehet elvégezni.
 • A radiátorcsere menete:
  • Kiválaszt egy megfelelő felkészültségű szakembert.
  • Előzetes hozzájárulást kér a Közösképviselőtől.
  • Előzetes hozzájárulást kér a Beruházás szakterület munkatársától. Tel.: +36 46 533 132
  • Egyeztet a kivitelezésről a kiválasztott szakemberrel. A Szolgáltató előírásai szerint a szakemberrel kiválasztásra kerülnek a radiátorok.
  • Egyeztesse a munkálatok megkezdésének és befejezésének, valamint a rendszer ürítésének időpontját a Műszaki ügyelet munkatársával. Tel.: +36 46 379 360 vagy +36 46 379 450
 • A nyár során végzett lakossági, épületen belüli karbantartási munkákról a Műszaki ügyeletet értesíteni kell. Tel.: +36 46 379 360 vagy +36 46 379 450, e-mail: muszakiugyelet@miho.hu