„Új fogyasztók csatlakozása a miskolci távhőrendszerre, a belvárosi körzetről távvezetéki csatlakozással ellátva”

A projekt célja

A távhőszolgáltatás olyan közüzemi szolgáltatás, amely a felhasználóknak távhővezeték-hálózaton keresztül fűtést, illetve használati melegvíz-szolgáltatást biztosít.

A távhőszolgáltató alapvető feladata, hogy a felhasználók elvárásának, igényének megfelelő hőenergiát biztosítsa részükre.

A felhasználók elsősorban a saját igényeik kielégítését biztosító hőmennyiség tekintetében, míg a szolgáltató a felhasználó számára eljuttatandó hő elosztásának, szállításának, termelésének vonatkozásában érdekelt a hatékonyság növelésében. A szolgáltató érdeke továbbá, hogy a felhasználói elégedettség és a rendszer veszteségeinek minimalizálása mellett a felhasználóknak kedvező lehetőséget biztosítson az igényeik kielégítéséhez szükséges energiával való jó gazdálkodásra.

Fentieknek megfelelően a MIHŐ Kft. folyamatosan fejleszti távhőrendszerét.

Az épületek hőellátása jelenleg földgáztüzelésű kazánokkal történik. A meglévő kazánok helyett közvetlenül a primer távhőrendszerre csatlakozó felhasználói hőközpontokat alakítunk ki.

A projekt célja a miskolci posta központ létesítményeinek távhőre csatlakoztatása, a nemzetgazdasági szintű tüzelőhő felhasználás és ÜHG kibocsátás csökkenés, a miskolci távhőrendszer kihasználásának fokozása, ezáltal a hatásfok javítása.

Kapcsolódó Dokumentum