„Új fogyasztók csatlakozása a miskolci távhőrendszerre, a belvárosi körzetről távvezetéki csatlakozással ellátva”

Nyitó oldal

A MIHŐ Kft. Miskolcon mintegy 32 000 lakás és közel 1 000 intézmény távhőellátásáért és melegvíz-szolgáltatásáért felelős közszolgáltató. Két legnagyobb távhőrendszere az avasi- és a belvárosi távhőrendszer, melynek hőforrása az MVM MIFŰ Kft. fűtőerőműve, ugyanakkor a városban 10 további kisebb távhővel ellátott területen a MIHŐ Kft. saját kazánházaiból elégíti ki a fogyasztói hőigényeket.

A MIHŐ Kft. egyik fontos, alapvető célkitűzése a hatékony energiagazdálkodás, melyhez hozzájárul a távhőrendszer kapacitásának minél nagyobb arányú kihasználtsága.

Ezért a társaság pályázatot nyújtott be

KEOP-5.4.0/12-2013-0020

„Új fogyasztók csatlakozása a miskolci távhőrendszerre, a belvárosi körzetről távvezetéki csatlakozással ellátva”

címmel, melyet a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft., mint támogató szervezet 2013. évben befogadott.

A projekt teljes költségvetése 140.248.842,- Ft.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által megítélt vissza nem térítendő támogatás összege 69.924.421,- Ft.

A projekt a város északi részén, a Belvárosi körzet szomszédságában elhelyezkedő posta központ alábbi létesítményeinek távhőrendszerre csatlakoztatására vonatkozik:

  • Magyar Telekom Nyrt.
  • Magyar Posta Zrt.
  • Centrum Irodaházak Kft. (korábban ANM21 Kft.).

Fenti létesítmények hőellátása jelenleg a Magyar Telekom Nyrt. épületében található, mindhárom intézmény hőellátását biztosító földgáztüzelésű kazánokkal biztosított.

Kapcsolódó Dokumentum