„Új fogyasztók csatlakozása a miskolci távhőrendszerre, a belvárosi körzetről távvezetéki csatlakozással ellátva”

Megindult a forgalom a Horváth Lajos utcán

Sebességkorlátozás mellett, megindult a gépjárműforgalom kedden a Horváth Lajos utcán. Mint ismeretes, a Földes Ferenc Gimnázium előtti területen, a MIHŐ Kft. beruházásában, a Magyar Posta - Magyar Telekom - ANM21 Kft. épületeit csatlakoztatják a távhőszolgáltatásra.

Az engedélyezett tervek szerint a Szentpáli utcától kiindulva, a Horváth Lajos utcán keresztül, a Kazinczy utcán áthaladva a Földes Ferenc Gimnázium bejárata előtt kiépített új távfűtési aknába csatlakozik a távhővezeték – mondta el portálunknak Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

Mint megtudtuk, a MIHŐ Kft. folyamatosan ellenőrzi a munkaterületet, a munkavédelmi előírások betartását. A munkálatok területét védőkerítés zárja el a gyalogos és gépjármű forgalom elől, a biztonságos kivitelezés érdekében.

A forgalomtechnikai terv egyeztetve lett a városi rendőrkapitánysággal, és a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-vel, így a szükséges terelésekről értesíteni tudtuk a sajtó útján a közlekedőket, a rendőrkapitányság munkatársai pedig segítettek a forgalmi torlódások enyhítésében – hangoztatta Pásztor Imre.

Kedden – sebességkorlátozás mellett - a Horváth Lajos utcában megindulhatott a gépjármű forgalom, az utómunkálatok még 3-4 hétig eltarthatnak.

Kapcsolódó Dokumentum

Forrás