„Új fogyasztók csatlakozása a miskolci távhőrendszerre, a belvárosi körzetről távvezetéki csatlakozással ellátva”

A Földes mellett építkeznek, türelem!

Balesetveszélyes a közlekedés a miskolci Földes Ferenc Gimnázium előtt az ott folyó építkezés miatt, jelezték olvasóink. Nemcsak autóval közlekedni veszélyes, hanem gyalogosan is a nagyobb gödrök miatt. Tegnap a helyszínen jártunk, s mi is megállapítottuk: a közlekedés nagy figyelmet igényel az arra járók-autózók részéről.

Mint megtudtuk, a MIHŐ Kft. beruházásában a Magyar Posta – Magyar Telekom – ANM21 Kft. épületeinek távhőszolgáltatásra történő csatlakozásának munkálatait végzik. Az engedélyezett tervek szerint a Szentpáli utcától kiindulva, a Horváth Lajos utcán keresztül, a Kazinczy utcán áthaladva a Földes Ferenc Gimnázium bejárata előtt kiépített új távfűtési aknába csatlakozik a távhővezeték.

Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője válaszából az derül ki, minden a tervek szerint halad: „a MIHŐ Kft. folyamatosan ellenőrzi a munkaterületet és a kivitelezést végző vállalkozóval folyamatosan betartatja a munkavédelmi előírásokat. Így a munkaterületet védőkerítés zárja el a gyalogos és gépjárműforgalom elől.” A közlekedési problémákra így reagált: „a forgalomtechnikai tervet egyeztették a városi rendőrkapitánysággal és a Miskolci Városi Közlekedési Zrt.-vel, így a szükséges terelésekről értesíteni tudták az arra közlekedőket, a rendőrkapitányság munkatársai pedig segítettek a forgalmi torlódások enyhítésében.

A kommunikációs vezető azért megnyugtatott bennünket: hétfőn megindult – sebességkorlátozás mellett – a gépjármű forgalom a Horváth Lajos utcán. Az utómunkálatok azonban még 3-4 hétig eltartanak.

Kapcsolódó Dokumentum